Her kan du læse om de bands og solister, der skal spille i 2017

Få overblik over musikprogrammet 

Andreas Laursen

Scene: Boutique Lize, kl. 17.55

ANDREAS LAURSEN er en moderne troubadour og gadepoet af den gamle skole, der skriver sange om alle de eksistenser, man kan møde i storbyen efter mørkets frembrud

 

Anna Sharifi

Scene: Boutique Lize, kl. 15.15

”Farlig og sitrende elektronisk pop - det, bandet kan, er både personligt og salgbart og har vildt meget potentiale”, skrev GAFFA om Anna Sharifi's debut-EP ”A new you” fra 2016. Karrierekanonen fulgte trop og anbefalede alle EP'ens fem numre.

Ari Endo

Scene: Boutique Lize, kl. 17.05

Ari Endo er en roots-pop duo som hiver dig med ind i deres univers af western rytmer, drømmende vokaler og ørehængende melodier. Inspirationen kommer fra de tidlige amerikanske rødder som duoen giver en skæv, dreamy og moderne lyd. De mørkelillae toner overtager dit sind og du befinder dig i et drømmende stadie. Duoen består af Freja med sin smukke melankolske stemme + rytmeguitar og Peter på harmonisk rig lead-guitar.

Bawl

Scene: Boutique Lize, kl. 18.45

Bawl er en karismatisk kunstner og “musikstylist”, med en flamboyant tøjstil og danmarks største solbrillesamling. Hans musik udforsker dansescenen, med inspiration fra hiphop-miljøet og amerikansk sydstats rap.

Blå Minder

Scene: Enghave Plads / MUVE scenen, kl. 18.50

I Blå Minders univers bliver man omfavnet af en utilsløret ærlighed, der gør det umuligt ikke at blive revet med. Blå Minder er i høj grad en stemning, som det er poesi. Bandet trækker især inspiration fra singer-songwriting, post-punk og jazz.

Bror

Scene: Krist Kirken, kl. 22.55

I Brors univers er ordene underfundigt få, melodierne er i absolut fokus og allerede ved første ørekast er sangene meget nemme at holde af. Sangene er som små postkort, der er skrevet og sendt fra et støjende sted i nærheden af kærlighed. Når Bror spiller live har de altid samhørigheden med de tilstedeværende for øje. Uanset om rammen er en stue, et galleri, en kirke eller en scene, opsøger Bror det rum, der opstår mellem musiker og publikum og inviterer alle indenfor. Her er der kort mellem mennesker og højt til loftet.

 

 

DRAMINSKY

Scene: Krist Kirken, kl. 14.30

Efter en periode dedikeret til japanske kulturstudier er den danske komponist og musiker DRAMINSKY igen tilbage på de mindre kommercielle hjørner af den internationale musikscene. Udover egen soloprojekter har han i det forløbne år været involveret i musikalske samarbejder med kunstnere som den danske operasangerinde Christine Schøtt, den danske tangentspiller Christian Rønn, den græske digter Theophanis Melas og den japanske trommeslager ITOKEN.

Eerie Glue

Scene: Krist Kirken, kl. 20.25

Scenen er sat, og rammerne for at opleve Eerie Glue’s særegne musikunivers live, kan nærmest ikke blive mere perfekte. Eerie Glue spiller alternativ, dansabel fuzz-pop med hang til poetiske tekster og ørehængende melodier.

Esben Amdisen - og de blege mænd i sort

Scene: Enghave Plads / MUVE scenen, kl. 13

Melankolsk og uspoleret folk/rock, der trækker tråde til både 60′ernes visesange og nutidens  rockscene. Musik, der med nærvær og humor portrætterer personer, der bevæger sig i randområdet af samfundet og sig selv. Esben har pt. pladerne "Sange I Sort" og "De Lokkende Lys" på samvittigheden.

Espo Despo

Scene: Enghave Plads / MUVE scenen, kl. 16.00

Espo Despo er et internationalt band som udfører sange med originale tekster skrevet på Esperanto. Bandet har sin base i København, Danmark. De nuværende medlemmer er af bosnisk, tysk og amerikansk oprindelse.

Fremtidsminder

Scene: Krist Kirken, kl. 15.20

Fremtidsminder er et enmandsprojekt baseret i København. Det er et alias for Laurits Emanuel der indtil nu har benyttet sit fødenavn i sin kunst. Navnet skal ikke ses som en direkte reference til Strunges samling af samme navn, men som en overskrift for den, i teksterne iboende filosoferen over begreber som tid, rum og kollektiv hukommelse der sætter livets ligegyldighed og blændende skønhed i perspektiv.

ISRA

Scene: Krist Kirken, kl. 22.05

Ved at sammenflette inspirationer fra bl.a. Indie, Elektronisk Pop og Trip Hop, omfavner ISRA afsondretheden fremkaldt af samtidens hyperaktive bysamfund. I mødet med musikken opstår en følelse af beroligende inderlighed, der lader lytteren henfalde i dagdrømmerier, langt væk fra byens betonjungle. Samtidig blandes udtrykket med opløftende toner og viljestærke rytmiske motiver. Gennemgående er temaet om individets forskellige sindstilstande og refleksioner i den moderne verden.

Josa Barck

Scene: Krist Kirken, kl. 16.15

Josa Barck skaber et univers der bedst kan beskrives som en Tim Burton filmatisering af et Salvador Dali maleri med Teletubbies og Rage Against The Machine på rollelisten.Musik Mig Blidt skrev følgende om singlen ‘Square Pie’: “Begge singler er smagsprøver på det kommende album, og demonstrerer først og fremmest en musikalitet ud over det sædvanlige samt lige dele lyst og evne til at eksperimentere og udfordre popskabelonen. Det er samtidig svært ikke at tænke på bands som Animal Collective og Flaming Lips og de danske kollegaer Treefight For Sunlight og Oh No Ono, når man lytter til de to sange.”

LY

Scene: Krist Kirken, kl. 17.05

Københavnske LY spiller poppet indie-rock med lyden af storbydrømme, hjerteslag og lange køreture. LY tager sit udgangspunkt i sanger og sangskriver Caspians musikalske univers. Her smelter dragende og atmosfæriske guitar(rum)klange sammen med Caspians lyse og inderlige vokal i danske popmelodier.

Mellew

Scene: Boutique Lize, kl. 20.25

RnB soul trio fra København: Daniel, Simon og Malou.  Vi stræber efter en tidsløs sound med melodi, guitar og vokal som vores primære fokus.

M.E.T.A.

Scene: Krist Kirken, kl. 18.45

M.E.T.A er dramatisk, elektronisk popmusik, gennemsyret af kontrasten mellem en bohemsk, letlevende sangerinde, og en stram nærmest minutiøst kalkuleret elektronisk musiker. Sammen skaber M.E.T.A et fællessprog i modsætningerne, som er ligeså livsbekræftende som det er tungt. De to medlemmer kommer fra vidt forskellige baggrunde og det høres tydeligt på den måde Andreas mixer lyde og melodier fra hele verden med Marias vokal, som egner sig til både rap, rock og ballader.  Kort sagt er M.E.T.A et fantastisk eksempel på, hvad der kan ske, når man tager lidt af det hele, koger det op, og lader det udfolde sig.

Møntvask

Scene: Boutique Lize, kl. 13.20

MØNTVASK er et musikdigt komponeret, skrevet og fremført af Hans Laurens & Andreas Ugorskij. Det er en ode til en fantastisk lokation, som måske snart helt forsvinder fra gaden. Et sted hvor livet kan reflekteres og tiden kan gå i stå - hvis man da husker at lægge telefonen derhjemme.

Møntvask er inspireret af Dan Turells rendestens krimier, af beatpoesi og af spoken word kunstnere som eksempelvis Gil Scott-Heron. Det er København. Det er storbyens anonyme mekaniske puls og nattens mørke og skarpe lysreflekser, der akkompagneres af et filmisk lydbillede, hvor klagende ekko indrammes af stringente rytmiske figurer. Her er lige dele melankoli, drama, melodi og klangflader at fordybe sig i og 
drømme med på.

Niki Bernard

Scene: Krist Kirken, kl. 19.35

Med to solide EP udgivelser under bæltet, har Niki Bernard for alvor fået cementeret sin position blandt eliten af engelsksproget rappere på den danske scene. Karrieren blev sparket igang i slut-2014 med udgivelsen af den kritiker-roste debut EP ‘DOXY’ og en landsdækkende efterårstour, som i 2016 blev efterfulgt af en opfølgende 2’er. Med en ny udgivelse lige om hjørnet er Niki klar til at indtage sommeren, med et helt nyt take på den musikalske front som ikke tidligere udvist på plade. Kom ind og få en forsmag på det nye projekt i Krist Kirken Lørdag d. 27 maj.

Noosphere

Scene: Krist Kirken, kl. 12.50

Ordet 'Noosphere' omfatter sfæren for det menneskelig sind og er et musikalsk projekt, der sigter mod at skabe musikalske rejser der giver mulighed for - og driver - udforskning af de indre verdener af tanker, følelser og andre hjernevridende abstraktioner af det menneskelige sind. Kort og godt; at tune ind på den følelsesmæssige tilstand af væren og transformationsprocessen der hermed opstår inden i lytteren.

NORD

Scene: Enghave Plads / MUVE scenen, kl. 20.30

Til trods for bandets nordiske udspring skaber NORD associationer til både den klassiske rock og den blødere ende af moderne rock med elektroniske elementer. Men mest af alt lyder de som sig selv. Vokalen i front veksler mellem det storladne og sårbare og bandets univers pendulerer mellem minimalistiske stykker med masser af luft og plads til kraftfulde og tætpakkede symfoniske flader.

 

 

Poulmand & De Okkulte Rum

Scene: Enghave Plads / MUVE scenen, kl. 17.00

Poulmand & De Okkulte Rum er et læserbrev trykt i tandsmør, et smeltende stykke pålægschokolade på en træt mave og/eller et bipolært post-funk orkester med meninger uden orden. Vi er med andre ord ude i samfundet. Med lige dele aggression, ømhed, humor og kliché besynges menneskets mentale off-piste-ruter i den ivrigt accelererende senmodernitet.

 

 

Some Speak of the Future

Scene: Enghave Plads / MUVE scenen, kl. 19.40

Some Speak of the Futures musik bevæger sig i et landskab mellem folkrock og nordicana - inspireret af 70'erne men med masser af hints til tidens indiefolkscene. I centrum står to stærke vokaler leveret med overbevisning og melankoli. Bandet har flere radiosingler bag sig og har netop sluppet 1. single "Set it Up" til deres næste EP. Live optræder de i en nedbarberet udgave, perfekt til en tidlig sommeraften på Vesterbro.

Puppy Loop

Scene: Boutique Lize, kl. 19.35

Glade popmelodier med et vokalt modspil, der trækker på indiescenens tristesse. Med inspiration, der strækker sig fra 60'ernes melodiøse tyggegummipop til 80'ernes pastelfarvede legesyge, laver Puppy Loop et potpourri af lyd, der bevæger sig indenfor popgenrens alternative side.

Sommerhi

Scene: Krist Kirken, kl. 17.55

På scenen er Sommerhi et worldorkester der livligt spiller op af de samplebaserede elementer.Med sig har de en blæsersektion og scenen bliver pyntet op af kulørte lyskæder.Der er et naivt udtryk i teksterne, som giver en opløftet og let stemning og med dem i fokus, spiller bandet sprudlende og bestræber sig på at tage publikum med på en drømmerejse.

Superspace

Scene: Krist Kirken, kl. 13.40

Superspace (Dk/No) er one-woman-prosjektet til producent og vokalist Kaja Haven, der spiller elektronisk svævende space pop, et sted imellem hennes værelse og verdensrommet. Hennes musik er en blanding af samples, hiphop beats og landskab ikledt synthesizers, og dekket med lag på lag af reverb dryppende vokal tracks.

Telescope For The Blind

Scene: Boutique Lize, kl. 14

Telescope For The Blind er en Københavnsk gruppe, bestående af musikere fra Danmark, Irland, Tyskland og England. De kombinerer indierock med bl.a. folk og stadionrock til en charmerende, energisk og fandenivoldsk sammenblanding. På Fortovsfest optræder gruppen i en "stripped down“ version som trio. Telescope For The Blind er netop akutelle med deres anden single, samt video, "Vesterbro". Bandets irske sanger og sangskriver Eamonn Rainey har fundet inspiration gennem utallige cykel- og drukture gennem Københavns Vesterbro, især Istedgade.

ticktock

Scene: Enghave Plads / MUVE scenen, kl. 18.00

ticktock er Sebastian Zieler, Jacob Koefoed og Jens Skovgaard. Deres version af drømmende, alternativ pop tager ligeså mange af sine inspirationer fra sci-fi - alt fra Blade Runner til Iain M. Banks' Culture Serie - som det gør fra pop-producere - heriblandt Timbaland og Grimes. Resultatet er en minimalistisk og alsidig electro-lyd blandet med længselsfulde, forvrængede vokaler og småknitren, samt Aphex Twin-knørklede passager.

Um Gajo é Parvo

Scene: Boutique Lize, kl. 21.15

“Um Gajo é Parvo” er navnet på artisten Gilberto Miranda´s eksperimenterende 1-mands-musikprojekt. I en antitetisk kobling mellem oprigtigt fjolleri og rå punkattitude udforsker og modellerer Gilberto forskellige musikalske retninger. Han vandrer i et særpræget musikalsk terræn af lyde og loops fra gamle Casio legetøjs-keyboards, rytmisk støj og sporadiske kraftudladninger fra en hæs-sprød elguitar. “Um Gajo é Parvo” er en atypisk, usleben og befriende uprætentiøs musikoplevelse.

Vâlvâ

Scene: Boutique Lize, kl. 16.15

De færreste kender til os. Kun få har set os i vores naturlige form. Men vi har været her længere end mennesket. Vi bliver født af månen og rejser med lyset til den planet i kender som ‘Jorden’. Vi har alle et formål her; Vi er Jordens vogtere. Nogle Vâlver vogter jordens skove og bjerge, andre dens søer og havet. Og så er der os, som er sat blandt menneskene for at vogte over jer. Vi bevæger os i blandt jer, vi mærker jeres glæde, jeres frygt og sorg, som vi også deler i vores menneskelige form. Byrden bliver tungere, i takt med at menneskeheden bevæger sig længere ind i dens eget mørke. Jeg ser mørket klart og tydeligt, og jo længere jeg kigger, jo lysere bliver det.

Verdensmænd

Scene: Enghave Plads / MUVE scenen, kl. 21.20

Verdensmænd er et fremadstormende og festligt orkester med alternative ideer. Med hiphop og skønsang i front og stor inspiration hentet i world-musikken, er Verdensmænd altid en fornøjelse live. Bandet er klar til at træde op på de store scener, så spørgsmålet er om bookerne også er klar.

 

We Are From Nibiru

Scene: Krist Kirken, kl. 21.15

We Are From Nibiru  I 2016 begyndte artisten Mikkel Skovgaard at samle nogle af landets mest anerkendte sangskrivere, musikere og producere, for at skabe et nyt univers. Formlen var enkel, alle sange skulle skrives ud fra doktrinet - We Are From Nibiru. Nibiru er, ifølge konspirationer, planeten hvor menneskets genetiske ophav stammer fra. I teorien er mennesket skabt af væsener fra den fremmede planet, ud af materiale fra både Jorden og Nibiru. Mikkel Skovgaard er solisten og samlingspunktet i det mindre kollektiv af sangskrivere, musikere og producere der har bidraget i tilblivelsen af We Are From Nibiru.